Marijnen coaching & therapie
Algemene voorwaarden
1. Aangaan van de behandelingsovereenkomst
Indien u na het intakegesprek een nieuwe datum hebt afgesproken voor een vervolggesprek, is er sprake van een behandelingsovereenkomst. Deze behandelingsovereenkomst wordt op schrift vastgelegd. De Algemene Voorwaarden maken deel uit van de behandelovereenkomst, evenals de Privacyverklaring.
2. Beëindiging van de behandelingsovereenkomst
De overeenkomst kan op de volgende manieren of door de volgende omstandigheden worden beëindigd:
a. Als we gezamenlijk besluiten dat geen sessies meer nodig zijn;
b. Als u zelf aangeeft te willen stoppen met de sessies;
c. Als tijdens de sessies duidelijk wordt dat uw hulpvraag meer of iets anders vereist dan ik als therapeut kan bieden. Ik zal dan altijd proberen om u adequaat door te verwijzen.
d. Als er geen afspraak voor een sessie is gemaakt voor een termijn van langer dan drie maanden na de laatste sessie, tenzij we uitdrukkelijk anders hebben afgesproken.
3. Begeleidingsplan
Het begeleidingsplan wordt bepaald in overleg tussen therapeut en cliënt. In het begeleidingsplan zijn ook evaluatiemomenten opgenomen. Na vijf sessies vindt in ieder geval een evaluatiemoment plaats.
4. Dossier
Voor een goede begeleiding en zoals ook de wet (WGBO) voorschrijft houd ik een dossier bij van aantekeningen van de gehouden sessies en andere relevante documenten. U hebt recht om het dossier in te zien. Ook kunnen op uw verzoek (delen van het) dossier worden gekopieerd. De persoonlijke werkaantekeningen van de therapeut zijn van het bovenstaande uitgezonderd. Deze worden direct na gebruik vernietigd. Als u van mening bent dat er onjuiste, voor het doel van de behandeling onvolledige of onnodige gegevens zijn genoteerd, kunt u verzoeken deze te corrigeren, aan te vullen of te verwijderen. Deze gegevens in het cliëntendossier blijven zoals de WGBO vereist 20 jaar bewaard na afsluiting van de behandeling. Indien u dit wenst worden na schriftelijk verzoek de gegevens na afloop van de behandeling vernietigd. In dat geval bewaar ik alleen het door u ondertekende verzoek tot vernietiging.
5. Geheimhouding
Als therapeut heb ik een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim). Alles wat u bespreekt is strikt vertrouwelijk. Alleen met uw uitdrukkelijke toestemming wordt contact opgenomen met of informatie gegeven aan derden (artsen of andere therapeuten). Uitzondering kan voorkomen als de wet de therapeut hiertoe verplicht of als er sprake is van een conflict van plichten. Bij signalen of vermoedens van geweld in de huiselijke sfeer volgt de therapeut de stappen uit de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.
Bij waarneming tijdens vakantie of ziekte of bij overname van de behandeling door een andere therapeut kan met uw toestemming het dossier of een gedeelte van het dossier aan de waarnemer worden overgedragen. Voorts kunnen cliënt en therapeut afspreken dat de huisarts of verwijzer op hoofdlijnen wordt geïnformeerd.
Een en ander is nader uitgewerkt in de Privacyverklaring die u voorafgaand aan de therapie hebt ontvangen en die tevens te vinden is op mijn website www.coachingentherapie.nl.
6. Schriftelijke rapportage
Indien u ten behoeve van een andere behandelaar of instantie een schriftelijke rapportage verlangt van het gehouden begeleidingstraject, ontvangt u hiervoor een factuur. Deze behelst maximaal het sessietarief. Dit geldt niet de gebruikelijke berichtgeving aan huisarts of verwijzer.
7. Kwaliteit en richtlijnen
Ik ben registertherapeutlid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, de NBVH en tevens lid van het Nederlands Verbond voor ECP-houders, het NVECP. De richtlijnen en professionele eisen van deze beide beroepsverenigingen zijn van toepassing op de praktijk. Tevens ben ik geregistreerd in het HBO-Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en in het Europese register van de European Association for Psychothrapy (EAP).
8. Klachten en geschillen
Mocht u ergens ontevreden over zijn en we komen er samen niet uit, dan kunt u via mijn beroepsvereniging NBVH (www.hypnotherapie.nl) een beroep doen op een klachtenfunctionaris van de SCAG (https://www.scag.nl) zoals voorgeschreven in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). In navolging van deze wet ben ik eveneens aangesloten bij de onafhankelijke Geschillencommissie Complementaire gezondheidszorg (GCG) die een bindende uitspraak kan doen. Tevens val ik onder het tuchtrecht van RBCZ/TCZ (http://www.tcz.nu).
Een uitgebreidere weergave van de klachtenregeling samen met de verschillende verwijzingen is te vinden op mijn website.
Betalingsvoorwaarden
9. Tarief
Bij het aangaan van de overeenkomst wordt een bedrag per sessie afgesproken. Dit is opgenomen in de behandelingsovereenkomst. Cliënt betaalt de nota aan de therapeut. De cliënt is zelf verantwoordelijk voor het indienen van de declaraties bij zijn of haar ziektekostenverzekeraar en dient zelf te informeren of deze de consulten vergoedt. Het is raadzaam vooraf uw polisvoorwaarden te raadplegen of eventueel contact op te nemen met uw verzekeraar.
10. Betalingswijze
Betaling kan contant of door overschrijving op rekening van de praktijk binnen 15 dagen na ontvangst van de factuur.
11. Annuleren afspraak
Indien u bent verhinderd, kunt u een afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Afmelden kan telefonisch of per e-mail. Bij niet tijdige afmelding, wordt de helft van de sessieprijs in rekening gebracht ongeacht de reden voor afmelding. Indien u zonder afmelding niet komt op de afgesproken dag en tijd, wordt het gehele sessiebedrag in rekening gebracht.
12. Verzuim van betaling
Indien de cliënt het verschuldigde bedrag niet binnen 15 dagen na de factuurdatum heeft betaald, is de cliënt volgens de wet in verzuim. Vragen of reclames over in rekening gebrachte kosten kunnen slechts in behandeling worden genomen wanneer deze gemotiveerd schriftelijk tot uiterlijk 15 dagen na dagtekening van de factuur worden ingediend bij de praktijk. Na verstrijken van deze termijn worden de declaraties als tussen partijen juist en vaststaand aangemerkt. Vragen of reclames ten aanzien van facturen welke zijn ingediend na deze termijn worden niet meer in behandeling genomen. Vragen en/of reclames schorten de betalingsverplichting van de cliënt niet op.
Bij niet-betaling binnen 15 dagen na de factuurdatum kan de therapeut een betalingsherinnering sturen.
13. Incassokosten
Voldoet de cliënt binnen 15 dagen na de datum van de betalingsherinnering niet aan zijn/haar verplichtingen, dan is de therapeut zonder nadere ingebrekestelling gerechtigd incassomaatregelen te treffen, dan wel door derden te laten uitvoeren.
Het incassobureau zal de wettelijke rente en de incassokosten in rekening brengen bij cliënt. De verschuldigde rente over de hoofdsom vanaf de datum van verzuim tot aan de dag de algemene voldoening bedraagt 1,5% per maand of een gedeelte daarvan. Alle (buiten)gerechtelijke incassokosten verband houdende met de invordering van de gedeclareerde bedragen komen ten laste van cliënt. De buitengerechtelijke incassokosten voor particulieren is wettelijk vastgesteld op 15% van de hoofdsom met een minimum van € 40 (exclusief btw).
De praktijk is aangesloten bij Medicas. De betalingsvoorwaarden van Medicas zijn van toepassing http://medicas.net/betalingsvoorwaarden. Bovenstaande is een verkorte weergave hiervan.
14. Opschorting therapie bij betalingsachterstand
Bij betalingsachterstand is de therapeut gerechtigd – tenzij de behandeling zich hiertegen verzet – verdere behandeling op te schorten totdat de cliënt aan zijn/haar betalingsverplichtingen heeft voldaan.